Κάλεσε μας στο
+210 7483449

Στείλε μας mail
[email protected]

 Πώς να ελέγξετε την ποιότητα ενός βαψίματος αυτοκινήτου

Πώς να ελέγξετε την ποιότητα ενός βαψίματος αυτοκινήτου

Πολλά συνεργεία και πρατήρια προσφέρουν μια τέτοια υπηρεσία όπως το βάψιμο αυτοκινήτων. Η διαδικασία είναι πολύπλοκη, λεπτή και σημαντική. Εάν η τεχνολογία παραβιαστεί κατά τη διάρκεια της εργασίας, η ποιότητα της επίστρωσης επιδεινώνεται. Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία θα πρέπει να γνωρίζει πως να ελέγχει την ποιότητα της βαφής αυτοκινήτου.

Λατρεύω να οδηγάω αμάξια, να τα κοιτάζω, να τα καθαρίζω -μέσα, έξω- και να τα περιποιούμαι. Δεν θέλω κάποιος να έρχεται και να ‘κρεμιέται’ ή να χτυπάει δυνατά την πόρτα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Scott Baio

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση — εάν παραλάβετε το όχημά σας ή ενώ αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο. Στην τελευταία περίπτωση, είναι συνετό να ελέγχετε τις προδιαγραφές του οχήματος και να καθοδηγηθείτε από τα ληφθέντα αποτελέσματα. Ωστόσο, η επιθεώρηση του εξωτερικού και του εσωτερικού του οχήματος είναι πάντα απαραίτητη.

Τι να προσέχετε όταν παραλαμβάνετε ένα αυτοκίνητο από το φανοποιείο

Βάψιμο Αυτοκινήτου

Η βαφή αυτοκινήτου περιλαμβάνει την εφαρμογή σε μεταλλική επιφάνεια των παρακάτω στρώσεων:

  • Μίνιο
  • Χρώμα
  • Βερνίκι

Το φανοποιείο υποχρεούται να ακολουθεί προσεκτικά όλα τα βήματα και τις διαδικασίες που απαιτούνται από τους κατασκευαστές των παραπάνω υλικών. Διαφορετικά, μπορεί να εμφανιστούν διάφορα ελαττώματα στην επιφάνεια του οχήματος.

Έλεγχος βαψίματος μεμονωμένων εξαρτημάτων

Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου από το σέρβις, εξετάστε προσεκτικά τα βαμμένα στοιχεία υπό διαφορετικές συνθήκες φωτισμού:

  • Κάτω από μια τεχνητή λάμπα
  • Στον ηλιακό φωτισμό
  • Στην σκιά

Εάν το βάψιμο είναι υψηλής ποιότητας, δύσκολα θα δείτε τη διαφορά. Μην δυσανασχετήσετε κατά τον έλεγχο πλαστικών εξαρτημάτων ότι το αυτοκίνητο ήταν κακώς βαμμένο . Αυτό το υλικό διαφέρει στη δομή από το μέταλλο, οπότε αν παρατηρήσετε διαφορά χρώματος, είναι φυσιολογικό. Ακόμα και αυτοκίνητα που μόλις παράγονται έχουν την ίδια διαφορά.

Έλεγχος της ποιότητας της βαφής

Βάψιμο Αυτοκινήτου

Ένα πολύ κορεσμένο χρώμα μπορεί να γίνει θαμπό μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη βαφή. Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρχει βρωμιά στα στρώματα κορεσμένου χρώματος. Εάν το έχετε παρατηρήσει αυτό, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο βάφτηκε σε ένα σκονισμένο δωμάτιο χωρίς ειδικό θάλαμο ψεκασμού. Τέτοια χαμηλής ποιότητας εργασία μπορεί να δει ακόμη και ένας μη επαγγελματίας.

Εάν έχετε επισκευάσει οποιοδήποτε μέρος και μετά το βάψετε, η επιφάνειά του θα πρέπει να είναι ομοιόμορφη, χωρίς ελαττώματα. Φροντίστε να συγκρίνετε όλα τα ζευγαρωμένα στοιχεία μεταξύ τους: πλαϊνούς καθρέφτες, πόρτες και ούτω καθεξής. Φυσικά, το βάψιμο πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μην διαφέρουν μεταξύ τους.

Επίσης, προσέξτε τα κινούμενα μέρη και άλλα εξαρτήματα του αυτοκινήτου: η λειτουργία τους δεν πρέπει να υφίσταται αλλαγές. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα παράθυρα, τους προβολείς και τους καθρέφτες. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από χρώματα ή σημάδια σκόνης. Μερικές φορές τα υπολείμματα από το υλικό του χρώματος και του βερνικιού “τρώγονται” τόσο έντονα που μπορούν να απορριφθούν μόνο σε συνεργείο. Εξάλλου, υπήρξαν περιπτώσεις που αυτά τα εξαρτήματα μπορεί να καταστραφούν κατά τη διαδικασία.

Συμπέρασμα

Βάψιμο Αυτοκινήτου

Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου γνωρίζει απολύτως όλες τις προβληματικές περιοχές του δικού του οχήματος, επομένως μετά τη βαφή, συνιστάται να τις προσέχετε. Είναι επίσης απαραίτητο να επιθεωρήσετε σχολαστικά την επιφάνεια πριν αφήσετε το όχημα σε συνεργείο. Έτσι, σίγουρα θα παρατηρήσετε νέα στίγματα και ελαττώματα στο σώμα του αυτοκινήτου εάν εμφανιστούν.